EVEN KENNISMAKEN…

 

Guus wie?! Natuurlijk wil je weten wie ik ben! Daar komt ie:
optimist in hart en nieren, blije eikel, beelddenker, ♥ eten, levensgenieter, creatieve duizendpoot, buitenmens pur sang, ♫ liefhebber en gek op mijn kinderen.
 
Aangenaam, ik ben
Guus van der Linde.

 

Een passie was geboren…

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste camera kocht, een Konica Minolta Dimage Xg. Zo’n handig zakformaat compactcamera die makkelijk in de broekzak mee kon naar festivals en concerten. Ik ontdekte dat ik fotograferen zo ontzettend leuk vond, dat ik dat ding werkelijk overal mee naartoe zeulde. Het gevolg? Ik maakte ontzettend veel foto’s, las elk fotoblog dat ik kon vinden en bekeek het werk van anderen ter inspiratie: fotografie werd een ware passie. Mijn foto’s werden beter en ik merkte dat ik anderen hier ook mee inspireerde. Hierdoor schreef ik regelmatig voor blogs als Photofacts en publiceerde ik mijn werk op 500px. In deze periode heb ik tevens mijn opleiding aan de Fotovakschool afgerond.

Mijn carrièreswitch

Met mijn bedrijfskundige achtergrond en interesse in personeels- en verandermanagement, startte ik mijn loopbaan in 2006 als HR adviseur bij NAM/Shell. En hoewel ik het werken met mensen leuk vond, miste ik toch wat. Daarom heb ik een carrièreswitch gemaakt richting communicatie/marketing. Ik werd verantwoordelijk voor de branding van een internationaal logistiek bedrijf. De combinatie tussen het werken met mensen én het toepassen van foto’s was een schot in de roos. In 2014 is dit bekroond met een Dutch Interactive Award voor beste corporate website, dé award voor online communicatie en marketing. “Absoluut indrukwekkend: een knappe prestatie, zeker binnen de bestaande sector”, aldus de jury. Leuk detail is dat deze website voor een groot deel gebruik maakt van mijn foto’s.

Begin 2015 fotografeerde ik mijn eerste foto’s in opdracht. Ik heb toen besloten me helemaal op fotografie te storten. Naast mijn werk heb ik dan ook Guus van der Linde Fotografie opgericht, een uitlaatklep waar ik mijn passie in kwijt kan. Ik fotografeer voor bedrijven en particulieren. Van unieke portretfoto’s, sfeervolle natuurfotografie tot ijzersterke bedrijfsreportages. Een afwisselende en bovenal leuke mix.

En naast fotografie?

Dagen hebben 24 uur, helaas. Vaak zijn mijn dagen namelijk te kort om allemaal te doen wat ik leuk vind. Een greep uit mijn hobby’s: concerten en festivals bezoeken en muziek luisteren. Erop uit gaan in de natuur (de Oostenrijkse bergen zijn favoriet!). Lekker eten en koffie drinken. En natuurlijk tijd met mijn kinderen doorbrengen!

Wil je meer weten?

Nu weet je alles van mij. Ben je toch nog nieuwsgierig of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Ik leer je graag kennen tijdens een bak koffie (of thee natuurlijk). Aarzel niet om contact met me op te nemen!